четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Силата на Астрологията



Астрологията и астролозите често са били обграждани с мистичен ореол на хора, които притежават знанието да прозират в бъдещето и да чертаят предварително ходовете на съдбата. Това може би звучи нескромно и претенциозно, но истината е, че Астрологията съпътства човека през цялата история и много от световните събития са се случили с нейно пряко участие.

Тук няма да се занимаваме с теории на конспирацията и да се опитваме да вменяваме роля на Астрологията каквато тя не е изиграла. Астрологията е наука, усвоима и практикувана като всички останали познания. Изводите, които тя е способна да направи се постигат след детайлен анализ на астрологичните фактори.

По време на възхода на Османската империя в Истанбул бил поканен един от най-големите персийски астролози и му било предположено да остане на служба при султана. Самият той разполагал със завидни удобства. Имал собствена кантора, наблюдателна кула от която наблюдавал звездите.

Султанът се допитвал до него за всякакви неща, но най-вече за изхода от битки и кога да се предприемат действия спрямо враговете.

И всеки път астрологът изненадвал султана с точните си прогнози. До такава степен султанът се подразнил от точността му, че започнал да замисля план как да го хване в грешка. За да го изпита султанът заповядал да направи прогноза за наближаващата битка, както и са му предскаже от коя порта на града ще влезе, когато се прибира от битката.

Астрологът се съгласил с едно условие - да напише прогнозата в свитък, който да остане запечатан и султана да го отвори едва при влизането си в града. Султанът се съгласил.

Армията му спечелила битката и връщайки се султанът спрял пред стените на града чудейки се какво ли е написал астролога. За да бъде напълно сигурно, че той няма да познае отново, заповядал на войниците си да разбият стената и да отворят в нея една дупка през която да влязат в града, така астрологът нямал шанс да познае от коя порта ще влезе султана и го чакало загуба на главата.

Войниците отворили нова порта в стената, султанът влязъл, отворил свитъка с предсказанието на астролога и в него прочел следното: "Моят господар, султанът, ще спечели битката и връщайки се от победата ще влезе в града през новата порта". Астрологът се оказал отново прав на 100% и разбира се запазил невредима главата си на раменете.
 

Хороскопи

Най-посещаваният сайт за Хороскопи в Бг - Хороскопи.net