неделя, 11 октомври 2009 г.

Защо АСТРОЛОГИЯ?

Астрологията е най-древната наука, възникнала е преди хиляди години, в зората на човешката цивилизация. Няма древен народ, който да не е познавал астрологията и да не е основавали бита и културата си на нейните закони. Всички археологични паметници - от каменните блокове на Стоунхендж през пирамидите в Египет до храмовете на маите в Южна Америка - са ориентирани към движението на Слънцето, Луната и звездите. Историята на човечеството в много голяма степен отразява и развитието на астрологията, тъй като върхът във възхода на една цивилизация съвпада с пика в развитието на астрологията. Любопитно е да се отбележи, че през последните 100 години най-бурен ръст астрологията бележи в САЩ, където в момента има десетки хиляди професионални астролози.

Астрологията изучава движението на Слънцето, Луната и небесни тела и синхронността между техните аспекти и събитията на Земята. Това е възможно вследствие на втория закон на Хермес, който гласи: “Това което е горе е подобно на това, което е долу и това, което е долу е подобно на това, което е горе”. Всяко събитие случило се на Земята (раждане, среща, любов, раздяла, война, смърт) е отражение на микрокосмически план на процесите, протичащи в Космоса.

Хороскопите за всеки ден, публикувани във вестници, списания, представляват по-малко от 0,1% от обхвата на науката астрология. Те не могат да бъдат прецизни и точни за всеки човек, защото са ориентирани само спрямо слънчевия знак. Позициите на Луната и другите планети в личния хороскоп, който е уникален за всеки човек, няма как да бъдат отчетени. Ако желаете наистина да разберете влиянието на звездите във вашия рожден хороскоп, трябва да се обърнете към професионален астролог, който да ви го изчисли и изтълкува съобразно принципите на науката Астрология.
 

Хороскопи

Най-посещаваният сайт за Хороскопи в Бг - Хороскопи.net